Lasten uimaryhmät

UKK järjestää uimaopetusta 4-10-vuotiaille lapsille Kangasalan uimahallin opetusaltaassa ja osin kuntoaltaassa. Uintiryhmistä voi edetä tekniikkakoulun kautta aina kilpauintivalmennusryhmiin tai lasten ja nuorten uintiharrasteryhmiin. Ohjaajat arvioivat lasten kehitystä kauden aikana ja tarvittaessa nostavat lapsia ryhmätasoissa ylöspäin henkilökohtaista tasoa vastaavaan ryhmään.

Ryhmät Kangasala:

 

Varhaistaito (pikkukalat, pikkulohet)

Varhaistaitouimakoulu on tarkoitettu uimista vasta opetteleville lapsille eikä osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta uinnista. Opetuksen kesto on 30 minuuttia, jotta lapsi jaksaa keskittyä uuden oppimiseen.

Päätavoitteet: veteen tottuminen, sukeltaminen, toiminen allasympäristössä ja ryhmässä toiminen ja vedessä liikkuminen välineen avulla.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: varhaistaito, vesitaitomerkki

Ikä: 4–6 v.

Opetus: lastenallas

 

Alkeisuimakoulu (Piikkikalat)

Alkeisuimakoulussa vahvistetaan alkeisuimataitoa sekä kehitetään vartalon hallintaa vedessä.

Osallistuakseen uimakouluun, lapsen tulee osata sukeltaa, kellua ja hypätä altaaseen ja uida/sukeltaa esim. 1-5m kun uimari hyppää syvään veteen. Osa opetuksesta tapahtuu räpylöiden ja eri uintivälineiden avulla syvässä vedessä, joten uimarin minimi pituus on noin 110cm .

Päätavoitteet: Vahvistetaan jo opittuja asioita kuten veteen tottumista, sukeltamista ja opetellaan toimimista allasympäristössä ja ryhmässä toimimista. Pääpaino on vedessä liikkuminen välineen avulla ja ilman välinettä alkeistyylien avulla 5–25 m.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: varhaistaito, vesitaitomerkki taitojen lisäksi alkeismerkki ja harrastusmerkki

Ikä: 4–7 v 

 

Alkeisjatkouimakoulu (saksiniekat)

Alkeisjatkouimakoulussa vahvistetaan alkeisuimataitoa sekä kehitetään vartalon hallintaa vedessä ja aletaan opettelemaan uimaan oikealla tekniikalla.

Osallistuakseen uimakouluun, lapsen tulee osata sukeltaa ja hypätä altaaseen ja osattava edetä mahallaan tai selällään 10–15 m. Osa opetuksesta tapahtuu räpylöiden ja eri uintivälineiden avulla.

 

Päätavoitteet: Vahvistetaan jo opittuja asioita kuten veteen tottumista, sukeltamista ja opetellaan toimimista allasympäristössä ja ryhmässä toimimista. Pääpaino on vedessä liikkuminen välineen avulla ja ilman välinettä alkeistyylien avulla 25–.. m.  Sekä opetellaan uusia vesitaitoja ja tutustutaan oikeaoppisiin uintitekniikoihin vapaa, rinta- ja selkäuinnissa.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: varhaistaito, vesitaitomerkki , alkeismerkki  taitojen lisäksi pääpaino on harrastusmerkki , tekniikkamerkki

Ikä: 5–7 v

Taitouimakoulu (monnit ja kilpparit)

Taitouimakoulussa vahvistetaan uimataitoa sekä kehitetään vartalon hallintaa vedessä. Opetellaan uusia vesitaitoja ja syvennytään oikeaoppisiin uintitekniikoihin vapaa, rinta- ja selkäuinnissa sekä aloitetaan perhosuinnin opettelua.

Osallistuvan lapsen tulee pystyä uimaan 50 metriä yhtäjaksoisesti mahallaan ja selällään ilman apuvälinettä. Osa opetuksesta tapahtuu räpylöiden ja eri uintivälineiden avulla ja isossa altaassa.

Päätavoitteet: Vahvistetaan jo opittuja asioita kuten veteen tottumista, sukeltamista, uimista ja opetellaan toimimista allasympäristössä ja ryhmässä toimimista. Pääpaino on oikeiden uintitekniikoiden oppiminen 25–50 m oikealla tyylillä.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: tekniikkamerkki ja taitomerkki

Ikä: 6–9 v

Opetus: Vesiputousallas ja kuntoallas